A temesvári sertéstokány gazdag ízvilágával és krémes szaftjával garantáltan a család kedvence lesz. A ragacsos sült oldalas pedig tökéletes választás, ha valami igazán ízletes, fűszeres és ropogós húsra vágysz, ami mindenki tetszését elnyeri.
A karajszeletek gazdagon sütve egy kiadós, tartalmas étel, amelyben a hús íze és a gazdag feltétek együttesen alkotnak harmóniát. Ha szereted a gombát, a búbos gombás karaj egy különleges variáció, amely a gombával töltött karajszeletekben nyújt maradandó ízélményt.
A brassói aprópecsenye egy igazi magyar klasszikus, amely krumplival és fokhagymával sül, és garantáltan gyorsan elfogy az asztalról. A sajtos-gombás karaj pedig még gazdagabbá teszi az étkezést, hiszen a sajt és a gomba íze tökéletesen kiegészíti a karaj szaftosságát.
A labancpecsenye egy különleges, fűszeres fogás, amely remekül illik egy ünnepi asztalra is. Ha pedig valami klasszikusabbra vágysz, a Sztroganoff sertéscsíkok a szaftos, tejszínes szószukkal és puha húsdarabjaikkal minden étkezést feldobnak.
A karaván sertésszelet pikáns és fűszeres fogás, amely tökéletes választás, ha valami egyszerű, de mégis különleges ételt szeretnél. A kefires bundában sült karajszelet pedig egy különleges, ropogós bundában sül, ami kívül ropogós, belül pedig szaftos húst eredményez.
A karajszeletek ínyenc raguval sütve egy igazán laktató fogás, amely a gazdag ragunak köszönhetően minden étkezést különlegessé tesz. Végül, a kárpáti borzaska a ropogós bundában sült karajszeleteivel és gazdag feltétekkel tökéletes választás egy kiadós vacsorához.
Ezek a fenséges sertéshúsból készült ételek biztosan elvarázsolják a családot és a barátokat, legyen szó bármilyen alkalomról!
1. Temesvári sertéstokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Ragacsos sült oldalas recept
Hozzávalók:
- 2 kg húsos sertésoldalas
- 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
- 8 dl ketchup
- 8 ek méz
- 15 szem bors
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 kk őrölt oregánó
- 1 kk őrölt rozmaring
- só
- 2 ek Worchester-szósz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Karajszeletek gazdagon sütve recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej gomba
- 4 szelet füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 1 szál parasztkolbász
- só
- grill fűszer
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gombás búbos karaj recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 25 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 2 paradicsom
- 1 hegyes erős paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4 vékony szelet sonka
- 4 szelet trappista sajt
- só
- őrölt fehér bors
- grill fűszerkeverék
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 5 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- majoránna, só, bors
- olaj
- Sült krumpli
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos-gombás karaj recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 2 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- kb. 15 dkg sajt
- kevés olaj
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Labancpecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg karaj szeletelve
- 20 dkg (trappista) sajt
- 10 szelet füstölt sonka
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál mustár
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál napraforgó olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sztroganoff sertéscsíkok recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg csemegeuborka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2-3 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál ketchup
- 3 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Karaván sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 6 db tv paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 3 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 szelet füstölt sajt / én Karaván sajtot használtam/
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kefires bundában sült karajszelet recept
Hozzávalók:
- 8 nagy szelet karaj
- 1-1 csipet só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 kis pohár kefir (140 g)
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (v. 2 gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Karajszeletek ínyenc raguval sütve recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 szál újhagyma
- 15 dkg bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 15 dkg konzerv kukorica
- 1 tk. só
- 1 mk. őrölt bors
- 1 tk chili pehely
- 2 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Kárpáti borzaska recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 4 dl tej
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- só
- étolaj
- őrölt fekete bors
- 2 db burgonya
- liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS