Aperitif: Oreo likőr
Hozzávalók:
- 2 dl vodka
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 60 g cukor
- 6 db oreo keksz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves A: Halászlé pontyból
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított ponty
- 6 db törpeharcsa
- 1 ponty feje
- 2 db keszeg
- 2 db kárász
- többféle apró hal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors ízlés szerint
- 3 ek pirospaprika
- 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
- 1,5 dl vörösbor
- 2 chilipaprika
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves B: Zsályás borkrémleves
Hozzávalók:
- 5 dl édes fehérbor
- 3 dl víz
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 csillagánizs
- 1 cm-es fahéj
- 1 marék friss zsályavirág
- 2-3 zsályalevél
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel: Mázas karaj
Hozzávalók:
- 1 kg hosszú karaj, egyben, csont nélkül
- só, bors, ételízesítő
- baracklekvár
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél dl étolaj
- 10 dkg szeletelt gomba
- 2 ek liszt
- 1 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Saláta: Majonézes kukorica saláta
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv kukorica
- 5 ek 20 %-os tejföl
- 5 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 zöld csípős paprika
- 2 savanyú csege uborka
- 2 ek snidling
- só
- fehér bors
- kevés cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Máglyarakás
Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 1 kg alma
- 6 tojás
- 5 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 tk őrölt fahéj
- 1 l tej
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár