1 . Tepsis sült karaj
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg reszeltsajt
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 0,5 dl olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folyatódik! »»»
2. Rakott karaj
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya héjastól
- 8 szelet karaj
- só, bors, pirospaprika
- kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
- 2 nagy fej vöröshagyma
- mustár
- 450 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 póré, vagy újhagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanálnyi curry
- só, bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tejszínes gombás csirke
Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- 3 közepes gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 8 közepes barna csiperke
- só, bors
- 50-60 g reszelt parmezán ízlés szerint (akár lehet több is)
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 1 marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek krémsajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Burkolt csirkecombok
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 4 ek tejföl
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- fél fej lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 szelet bacon
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tejszínes-mustáros karaj gombával
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba vegyesen
- 40 dkg karaj
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1,5 dl tejszín
- 2-2,5 dl víz
- 3-4 tk mustár
- só, bors
- kevés zsiradék
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Zöldséges sertéstokány
Hozzávalók:
- kb 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli és répa nálunk)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek finomliszt
- 1 tk (füstölt) pirospaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk só
- 5-6 dl víz
- kevés olaj