A mai nap:
Február 4. kedd, Ráhel és Csenge napja. 20 éve a mai nap a rákellenes világnap.
Leves: Májgombóc leves
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Fokhagymás tekergő
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 10 dkg szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej hagyma
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Csirkés zöldséges spagetti
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej hagyma (vörös vagy lila)
- 1 bögre zöldborsó
- 20 dkg gomba (galambica szeletelt,fagyasztott)
- 1 nagyobb sárgarépa vékony csíkokra vágva
- 2 ek szárított vargánya (beáztatva,leszűrve)
- só és őrölt bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk házi paprikakrém
- 1 kk házi vegeta
- só ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Hamis francia krémes
Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
- 300 g téglalap alakú, vajas keksz
- 9 dl tej
- 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl cukrászhab
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Napi tipp: Hasznos praktikák kelt tésztához
Sokféle sós és édes sütemény alapja a kelt tészta, amire a legtöbb háziasszonynak megvan a maga receptje. A hozzávalók pontos mennyiségétől függetlenül azonban vannak a késztésének olyan alapvető szabályai, melyeket minden receptnél érdemes figyelembe venni és betartani. Hogy a kelt tésztád olyan omlós és könnyű legyen, mint egykor a dédié, kövesd az alábbi tippeket! Tovább olvasom »»»