Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 szuper tavaszi leves, amit meg kell főznöd

Dátum: 2017-03-20 / Írta: Budai István / Látták: 311995 /

Leveses vagy? Akkor ide megéri bekukkantanod!




  • 1. Zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

    zsengeborso

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg zöldborsó
    2. 2 nagyobb sárgarépa
    3. 4 közepes krumpli
    4. 1 kis vöröshagyma
    5. 1 csapott ek liszt
    6. 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    7. 1 nagy csipet bors
    8. 1 csapott kk só
    9. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Zöldségleves grízgombóccal

    grizgombocal

    Hozzávalók:

    1. 3 db sárgarépa
    2. 2 db fehérrépa
    3. fél karalábé
    4. 1/4 zeller
    5. 10 dkg zöldborsó
    6. 4-6 szem gomba
    7. 6-8 db karfiol rózsa
    8. 2 cs petrezselyem
    9. 2 evőkanál gríz
    10. 2 evőkanál kacsazsír (vagy bármilyen zsiradék)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Tejszínes-tárkonyos raguleves gazdagon

    csirkeragu

    Hozzávalók:

    • 50-75 dkg csirkemell
    • 10-20 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 szál répa
    • 2 szál zöldség
    • borsó
    • kukorica
    • gomba (ízlés szerint)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Tavaszi zöldségleves

    tavaszi

    Hozzávalók:

    1. 10 szál sárgarépa
    2. 6 szál petrezselyem gyökér
    3. 1 zeller
    4. 1 karalábé
    5. 1 vöröshagyma
    6. kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
    7. 30 dkg zöldborsó
    8. 50 dkg levestészta (csiga)
    9. kevés olaj
    10. só, szemes bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Tejszínes, zöldséges húsgombóc leves

    tejszinesgomboc

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált hús
    2. 3 gerezd fokhagyma
    3. 1 tojás
    4. fehérbors, só, ízlés szerint
    5. zsemlemorzsa
    6. 1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss
    7. 200 ml főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Magyaros zöldborsóleves zabgaluskával

    zabgaluska

    Hozzávalók:

    1. 1 kg friss zöldborsó
    2. 5 db sárgarépa
    3. 2 db petrezselyemgyökér
    4. 1 karalábé
    5. 1 pici darab zeller
    6. 2 db főzőhagyma
    7. 1 zöldpaprika
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 dl étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Tejszínes zöldségleves virslivel

    tejszines

    Hozzávalók:

    1. 2 ek kacsazsír
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 4 gerezd fokhagyma
    4. 5 dkg szeletelt bacon
    5. 3 sárgarépa
    6. 3 fehérrépa
    7. 1 karfiol
    8. 3 krumpli
    9. 2 ek finomliszt
    10. 1 kk pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Tavaszi rizsleves

    tavaszi

    Hozzávalók:

    1. 2 l húsleves alaplé
    2. 6 dkg fehér rizs
    3. 1 kisebb szál sárgarépa
    4. 5 dkg zöldborsó
    5. 1 kk házi darált pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Krémes karfiolleves

    karfiolleves

    Hozzávalók:

    1. 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
    2. 1 közepes fej vöröshagyma
    3. 1 kk só
    4. 1 nagy csipet őrölt bors
    5. fél leveskocka
    6. 1 csipet őrölt szerecsendió
    7. 1 púpos ek liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá