Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi zöldségleves recept

Tavaszi zöldségleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 szál sárgarépa
    • 6 szál petrezselyem gyökér
    • 1 zeller
    • 1 karalábé
    • 1 vöröshagyma
    • kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
    • 30 dkg zöldborsó
    • 5 dkg levestészta (csiga)
    • kevés olaj
    • só, szemes bors

    Elkészítése

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.

    A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

    Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá