Tavaszi zöldségleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 szál sárgarépa
- 6 szál petrezselyem gyökér
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg levestészta (csiga)
- kevés olaj
- só, szemes bors
Elkészítése
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.
A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.