Tavaszi zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 szál sárgarépa
  • 6 szál petrezselyem gyökér
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 dkg levestészta (csiga)
  • kevés olaj
  • só, szemes bors

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.

Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.

A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.