Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros zöldborsóleves zabgaluskával recept

Magyaros zöldborsóleves zabgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • 1 kg friss zöldborsó
    • 5 db sárgarépa
    • 2 db petrezselyemgyökér
    • 1 karalábé
    • 1 pici darab zeller
    • 2 db főzőhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 0,5 dl étolaj
    • őrölt bors
    • fűszerpaprika
    • 1 nagy csomag petrezselyemzöld

    A galuskához:

    • 10 dkg zabpehely
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az egyik hagymát apró kockákra vágtam, olajon megpároltam (mindig pici sóval csinálom, ha nem akarom hogy piruljon a hagyma), őröltem rá borsot, megszórtam egy kevés fűszerpaprikával, majd a zöldborsó kivételével rátettem a jellegétől függően karikákra, vagy kicsi hasábokra vagdalt zöldségeket.

    Kicsit pirítottam. Amikor már olyan szag lett, mint régen, nagyinál, akkor felöntöttem vízzel. Beletettem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a másik hagymát és a cérnával összekötözött petrezselyemlevél szárakat. Szép lassan forraltam.

    Közben a zabpehelyből kivettem, kb. 2 evőkanálnyit, és félre tettem, a többit lisztté őröltem. Egy kistálkában összekevertem az egyben hagyott zabpelyhekkel, a sóval és 2 egész tojással.

    Beleszórtam a kifejtett borsót a levesbe, amikor újra felfőtt, beleszaggattam a galuskákat.

    Kikapcsoltam alatta a tüzet, lefedtem, hogy az ízek mégjobban kiteljesedjenek.

    Evés előtt beleszórtam az apróra vágott sok-sok petrezselymet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá