Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 rakott zöldség gazdagon – Ezeket el kell készítened

Dátum: 2017-03-01 / Írta: Budai István / Látták: 53433 /

Forró, szaftos finomságok egyenesen a sütőből!




  • 1. Tejszínes brokkoli

    brokkoli

    Hozzávalók:

    1. 1 kg brokkoli
    2. 10 dkg reszelt sovány sajt
    3. fokhagyma
    4. 4 paradicsom
    5. oregano
    6. kevés tejszín
    7. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Mozzarellás karfiol

    mozzarellás

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb karfiol (500 gramm)
    2. 2 dl 12%-os tejföl
    3. 1 dl joghurt
    4. 1 csomag mini mozzarella
    5. 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
    6. 1 tojás
    7. 2 ek zsemlemorzsa
    8. 1 ek olaj
    9. só ízlés szerint
    10. 1 csipetnyi citromsó
    11. 1-2 koktél paradicsom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Darált húsos rakott zöldségek

    zoldsegek

    Hozzávalók:

    1. kevés olaj
    2. 4-5 nagyobb burgonya
    3. 1 csomag tavaszi zöldségkeverék (450 g)
    4. 1 vöröshagyma
    5. 3-4 gerezd fokhagyma
    6. 50 dkg darált hús
    7. 1,5 dl víz
    8. 1 nagy tejföl
    9. 10 dkg sajt
    10. bors
    11. fűszerpaprika
    12. ételízesítő
    13. bazsalikom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Csőben sült csirkés zöldbab

    zoldbab

    Hozzávalók:

    1. 1 kg zöldbab
    2. 40 dkg csirkemell filé
    3. 2-3 ek olaj
    4. 20 dkg sajt
    5. 1 kk só
    6. 1 nagy csipet bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Olaszos csőben sült brokkoli

    olaszos

    Hozzávalók:

    1. 1 brokkoli (500 gramm)
    2. 1,5 dl 12%-os tejföl
    3. 1,5 dl joghurt
    4. 5-6 dkg trappista és parmezán sajt keveréke
    5. 2 tojás
    6. 2 ek zabpehely
    7. 1 tk olívaolaj
    8. só ízlés szerint
    9. 1 csipetnyi szódabikarbóna
    10. 4-5 szárított paradicsom
    11. 2 csipet zsemlemorzsa
    12. 3-4 levél bazsalikom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Magyaros rakott káposzta

    magyarosrakott

    Hozzávalók:

    1. 1 bögre rizs (2,5 dl)
    2. 0,5 kg sertéslapocka darálva
    3. 70 dkg hordós savanyú káposzta
    4. 10 dkg füstölt szalonna
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 2 gerezd fokhagyma
    7. 1 mk pirospaprika
    8. őrölt bors ízlés szerint
    9. 1 tk házi paprikakrém
    10. 4 ek étolaj
    11. 450 g tejföl
    12. 2 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Rakott kelkáposzta

    rakottkel

    Hozzávalók:

    1. 1 kg darált hús (sertés, pulyka)
    2. 1 kg kelkáposzta
    3. 1 bögre rizs
    4. 3 ek étolaj
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 4 gerezd fokhagyma
    7. 1 kávéskanál majoránna
    8. őrölt bors
    9. 5 dl tejföl
    10. 5 dkg sajt
    11. 5 dkg vaj
    12. 3 ek zsemlemorzsa

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Rakott karalábé csirkehússal

    karalabe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkehús
    2. 1/2 bögre köles
    3. 2 db karalábé
    4. 1 db kígyóuborka
    5. 1 tk borsikafű
    6. 2 db sárgarépa
    7. 2 db fehérrépa
    8. 3 db lilahagyma
    9. 1 tk bazsalikom
    10. 4 ek olíva olaj
    11. 4 dl tejszín
    12. 2 db tojás
    13. 1 ek keményítő
    14. 5 dkg sajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Tárkonyos rakott zöldbab

    zoldbab

    Hozzávalók:

    1. 1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
    2. 1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
    3. 2 bögre rizs
    4. 2 vöröshagyma
    5. 4 gerezd fokhagyma
    6. 3 ek étolaj
    7. 2 tk ételízesítő
    8. 1 tk tárkony
    9. 4 dl tejföl
    10. 1 tojás
    11. 5 dkg sajt
    12. ízlés szerint só
    13. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>> 

    10. Muszaka – Rakott padlizsán

    muszaka

    Hozzávalók:

    1. 3 padlizsán
    2. 5 paradicsom
    3. 1 dl olívaolaj
    4. 2 fej vöröshagyma
    5. 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
    6. 4 gerezd fokhagyma
    7. 1 ek bazsalikom
    8. 1 ek oregáno
    9. 10 dkg vaj
    10. 3 ek finomliszt
    11. 3 dl tej
    12. frissen őrölt szerecsendió
    13. frissen őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá