Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Muszaka – Rakott padlizsán recept

Muszaka – Rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 padlizsán
    • 5 paradicsom
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek bazsalikom
    • 1 ek oregáno
    • 10 dkg vaj
    • 3 ek finomliszt
    • 3 dl tej
    • frissen őrölt szerecsendió
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem.
    Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem.

    Az olaj másik felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom, beleszórom az oregánót, a bazsalikomot, az áttört fokhagymát, és fedő alatt puhára párolom.

    Egy közepes (37 x 24 cm) tepsit kiolajozok, és kirakom az alját a padlizsánszeletek felével.
    Rászeletelem a paradicsom felét, ráborítom a fűszeres húst, befedem a padlizsán- és paradicsomszeletekkel.

    A vajon enyhén megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és állandó keverés mellett felforralom, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, és elkeverem.

    Meglocsolom vele a tepsiben lévőket, sajtot reszelek a tetejére, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.

    Nagyobb darabokra vágva tálalom, szeletelés előtt 30 percet pihentetem.

    A muszaka – rakott padlizsán kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá