Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem.
Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem.
Az olaj másik felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom, beleszórom az oregánót, a bazsalikomot, az áttört fokhagymát, és fedő alatt puhára párolom.
Egy közepes (37 x 24 cm) tepsit kiolajozok, és kirakom az alját a padlizsánszeletek felével.
Rászeletelem a paradicsom felét, ráborítom a fűszeres húst, befedem a padlizsán- és paradicsomszeletekkel.
A vajon enyhén megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és állandó keverés mellett felforralom, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, és elkeverem.
Meglocsolom vele a tepsiben lévőket, sajtot reszelek a tetejére, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Nagyobb darabokra vágva tálalom, szeletelés előtt 30 percet pihentetem.