Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos rakott zöldbab recept

Tárkonyos rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
    • 1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
    • 2 bögre rizs
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 ek étolaj
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 tk tárkony
    • 4 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg sajt
    • ízlés szerint só
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom, és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon.

    A zöldbabot pici sóval megfőzöm.

    A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát és a darált húst, sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

    Közben egy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával és beleöntöm a rizs felét, megszórom 1 tk ételízesítővel.

    A zöldbabról leöntöm a főzővizet, összekeverem a hússal, majd a tepsibe öntöm a rizsre, megszórom tárkonnyal, ráborítom a maradék rizst, ezt meghintem az ételízesítővel.

    A tejfölt elkeverem a tojással, befedem vele a rakottast, rászórom a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul.

    Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

    A tárkonyos rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá