Tárkonyos rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
  • 1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
  • 2 bögre rizs
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 tk tárkony
  • 4 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors

Elkészítése:

A rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom, és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon.

A zöldbabot pici sóval megfőzöm.

A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát és a darált húst, sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

Közben egy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával és beleöntöm a rizs felét, megszórom 1 tk ételízesítővel.

A zöldbabról leöntöm a főzővizet, összekeverem a hússal, majd a tepsibe öntöm a rizsre, megszórom tárkonnyal, ráborítom a maradék rizst, ezt meghintem az ételízesítővel.

A tejfölt elkeverem a tojással, befedem vele a rakottast, rászórom a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul.

Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.