1 . Fahéjas almás csiga
Hozzávalók:
- 56 dkg liszt
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 ek cukor
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Kakaós kelt csavart
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 10 dkg margarin
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Kelt szívek
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tojás a kenéshez
- 1 tojás
- 2,5 dkg élesztő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Nutellás és lekváros rózsák
Hozzávalók:
- 50-55 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 7 dkg cukor
- 1 csomag instant élesztő (7 g)
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- 15-20 dkg nutella/lekvár/csoki felolvasztva
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Duplán túrós bukta
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kefir
- 25 dkg túró
- 0,8 dl étolaj
- 60 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Nutellás csavart csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej + 1 dl (langyos)
- 3 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 3 ek cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- Nutella
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Töltött mákos kalács
Hozzávalók:
- 3 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás