Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán túrós bukta recept

Duplán túrós bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2,5 dl tej
    • 0,5 dl kefir
    • 25 dkg túró
    • 0,8 dl étolaj
    • 60 dkg liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 1 citrom
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál búzadara

    A csurgatáshoz:

    • 3-4 dkg csokoládé
    • 1-2 csepp étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom.

    A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, élesztős tejet, majd a lisztet, és jól összedolgozom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) Duplájára kelesztem.

    Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, elkeverem a tojások sárgájával, búzadarával, cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával és belefacsarok egy kevés citromlevet. A megkelt tésztát kinyújtom, téglalapokat vágok belőle, majd ráhalmozom a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formálok belőle.

    A tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem és még 20 percig kelesztem. A bukták tejét tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt készre sütöm. (Más sütőben 25-30 percig süssük.)

    Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).

    Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és végül rácsöpögtetem a buktákra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá