Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt szívek recept

Kelt szívek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 3,5 dl tej
    • 0,5 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 10 dkg margarin
    • 3 ek porcukor
    • 10 dkg kókuszreszelék vagy fahéj ízlés szerint, vagy kakaópor

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy tálba vagy kelesztőtálba szórjuk, majd a langyos-élesztős tejjel kelt tésztát gyúrunk belőle. Alaposan kidolgozzuk, majd liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl hosszú, mert, úgy nagyon hosszú lesz a szív, és nem néz ki jól.

    A puha margarint kikeverjük a cukorral és a választott töltelékkel. A kinyújtott tésztákat megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Középen ketté vágjuk, de a végénél kb 2 cm-t hagyjunk. Ha ketté vágtuk akkor két szára lesz. A szárakat feltekerjük egyenként a végéhez, amit nem vágtunk el. Így szív formát kapunk.

    Sütőpapíros tepsire tesszük a szíveket, majd 30-40 percig kelesztjük még. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a szíveket. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Ha nagyobb szíveket szeretnénk akkor a tésztát ne 12 hanem csak 10 vagy 8 egyenlő részre vágjuk.

    Úgy a legkönnyebb megkenni a tésztákat a töltelékkel, hogy mikróban megolvasztjuk folyósra, majd átkeverjük és 1-2 evőkanállal kanalazunk a tésztára és elkenjük rajta, majd hagyjuk kissé megdermedni és utána feltekerjük.

    Kiváló uzsonna lehet gyerekeknek az iskolában.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá