Kelt szívek recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy tálba vagy kelesztőtálba szórjuk, majd a langyos-élesztős tejjel kelt tésztát gyúrunk belőle. Alaposan kidolgozzuk, majd liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl hosszú, mert, úgy nagyon hosszú lesz a szív, és nem néz ki jól.
A puha margarint kikeverjük a cukorral és a választott töltelékkel. A kinyújtott tésztákat megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Középen ketté vágjuk, de a végénél kb 2 cm-t hagyjunk. Ha ketté vágtuk akkor két szára lesz. A szárakat feltekerjük egyenként a végéhez, amit nem vágtunk el. Így szív formát kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a szíveket, majd 30-40 percig kelesztjük még. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a szíveket. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha nagyobb szíveket szeretnénk akkor a tésztát ne 12 hanem csak 10 vagy 8 egyenlő részre vágjuk.
Úgy a legkönnyebb megkenni a tésztákat a töltelékkel, hogy mikróban megolvasztjuk folyósra, majd átkeverjük és 1-2 evőkanállal kanalazunk a tésztára és elkenjük rajta, majd hagyjuk kissé megdermedni és utána feltekerjük.
Kiváló uzsonna lehet gyerekeknek az iskolában.