Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Élet a bejglin túl: 7 szuper kelt tésztás sütemény

Dátum: 2015-12-20 / Írta: Budai István / Látták: 28244 /

Imádunk mindent ami kelt tésztából készül! :)




  • 1. Almás csavar

    csavar

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 50 dkg liszt
    2. 1 csapott kk só
    3. 2,5 dkg élesztő
    4. 2,5 dl tej
    5. 4 ek cukor
    6. 1 tojás
    7. 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    1. 5 nagyobb alma
    2. 3 púpos ek cukor
    3. 1 tk fahéj
    4. 2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

    Tetejére:

    1. 1 tojás
    2. 1 tk tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Mákos kalács

    makos

    Hozzávalók:
    Tészta:

    1. 1/2 l tej
    2. 10 dkg zsír
    3. 5 dkg élesztő
    4. 2 ek cukor
    5. 80 dkg finomliszt

    Töltelék:

    1. 40 dkg darált mák
    2. 20 dkg cukor
    3. 2 dl tej
    4. 1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
    5. meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)

    Kenéshez:

    1. 1 tojás sárgája
    2. kb 0,5 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Fahéjas csillagkalács

    cisllag

    Hozzávalók:
    24cm-es tortaformához

    Tészta:

    1. 35 dkg liszt
    2. 2 dkg élesztő
    3. 3 dkg cukor
    4. 1,5 dl langyos tej
    5. csipet só
    6. 1 tojás
    7. 1 ek olaj
    8. 3 dkg puha vaj

    Töltelék:

    1. 3 ek porcukor
    2. 0,5 ek őrölt fahéj
    3. 0,5 csomag vaníliás cukor

    Lehet kakaósan is:

    1. 3 ek porcukor
    2. 2 ek kakaópor

    Kenéshez:

    1. 1,5 ek olaj

    Tetejére:

    1. 1 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Csokis kalács

    csokiskalacs

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 60 dkg liszt
    2. 50 g élesztő
    3. 6 dkg cukor
    4. pici só
    5. 3 ek olaj
    6. 4 dl tej
    7. 3 tojássárgája

    Töltelékhez:

    1. 25 dkg margarin
    2. 20 dkg cukor
    3. 3 ek kakaópor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Vaníliás rózsacsokor kalács

    rozs

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    1. 50 dkg liszt
    2. 0,5 kk só
    3. 2,5 dl tej
    4. 2,5 dkg friss élesztő
    5. 2 ek cukor
    6. 1 tasak vaníliás cukor
    7. 1 kisebb tojás
    8. 1 csapott ek méz
    9. 2 ek margarin olvasztva

    Továbbá:

    1. 1 kisebb tojás a lekenéshez
    2. 1 ek tej a lekenéshez sütés után
    3. 1 púpos ek porcukor
    4. 1 tasak vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Karamellás almás kelt csigák

    karamellás

    Hozzávalók 12 db-hoz:
    A tésztához:

    1. 40 dkg sima liszt
    2. 2 db tojássárgája
    3. 8 dkg cukor
    4. 1,5 -2 dl tej
    5. 5 dkg vaj
    6. 2 dkg élesztő
    7. 1 csipet só

    A fahéjas almatöltelékhez:

    1. 2 db közepes alma
    2. 3 dkg cukor
    3. 3 dkg mazsola
    4. 3 dkg vaj
    5. 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

    A karamell bevonathoz:

    1. 5 dkg cukor
    2. 4,5 dkg vaj
    3. 0,5 dl tejszín
    4. 1 teáskanál vanília kivonat
    5. 1 csipet szódabikarbóna

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Kakaós fantan

    fantan

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    1. 50 dkg liszt
    2. 2 dkg friss élesztő
    3. 2 dl langyos tej
    4. 5 dkg cukor
    5. 1/2 kk só
    6. 5 dkg vaj
    7. 1 db egész tojás

    Kenéshez:

    1. 3 ek cukrozott kakaópor
    2. 1 kk fahéj
    3. 3 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá