1. Almás csavar
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csapott kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tojás
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 5 nagyobb alma
- 3 púpos ek cukor
- 1 tk fahéj
- 2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)
Tetejére:
- 1 tojás
- 1 tk tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Mákos kalács
Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 l tej
- 10 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 80 dkg finomliszt
- só
Töltelék:
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
- meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
- kb 0,5 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Fahéjas csillagkalács
Hozzávalók:
24cm-es tortaformához
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 1,5 dl langyos tej
- csipet só
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- 3 dkg puha vaj
Töltelék:
- 3 ek porcukor
- 0,5 ek őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Lehet kakaósan is:
- 3 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
Kenéshez:
- 1,5 ek olaj
Tetejére:
- 1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Csokis kalács
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 50 g élesztő
- 6 dkg cukor
- pici só
- 3 ek olaj
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
Töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Vaníliás rózsacsokor kalács
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kisebb tojás
- 1 csapott ek méz
- 2 ek margarin olvasztva
Továbbá:
- 1 kisebb tojás a lekenéshez
- 1 ek tej a lekenéshez sütés után
- 1 púpos ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Karamellás almás kelt csigák
Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:
- 40 dkg sima liszt
- 2 db tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 1,5 -2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet só
A fahéjas almatöltelékhez:
- 2 db közepes alma
- 3 dkg cukor
- 3 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A karamell bevonathoz:
- 5 dkg cukor
- 4,5 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet szódabikarbóna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Kakaós fantan
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg cukor
- 1/2 kk só
- 5 dkg vaj
- 1 db egész tojás
Kenéshez:
- 3 ek cukrozott kakaópor
- 1 kk fahéj
- 3 dkg vaj