1. Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 1/2 kg kelkáposzta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg frankfurti virsli (fele lehet sajtos)
- 1 szem burgonya
- só
- bors
- szárított petrezselyem
- snidling
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Tarhonyás hús
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacombfilé
- 3 kápia paprika
- 3 bögre tarhonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta
- 6 db tojás
- 15 dkg parasztkolbász
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 szál újhagyma
- 5-6 levél medvehagyma
- só, bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Császármorzsa
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 0,5 l tej
- reszelt citromhéj
- 4 tojás
- mazsola
- 4 ek porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- pici rumaroma
A recept ide kattintva folytatódik!
6. Menzás piskóta
Hozzávalók:
Vizes piskóta:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 kanál forró víz
- 1 cs sütőpor
- meggy (kb 10-15 dkg)
Csokiöntet:
- 2 tojás sárgája
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 liter tej
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik!
7. Bácskai rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 nagy fej hagyma
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- 25 dkg rizs
- kisebb csokor petrezselyem
- zsiradék
- só
- bors
- 250 ml húsleves
- 250 ml forró víz (ha nincs kéznél levesünk, akkor 500 ml vizet használjunk)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Köménymag leves
Hozzávalók:
- 3 púpos ek liszt
- 2-3 ek olaj
- 2 púpos ek köménymag egészben
- 0,5 kk só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk őrölt köménymag
- 1 kk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- 9 dl víz
- 2 kisebb szelet kenyér
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Finomfőzelék
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 3 csapott ek cukor
- 3 dl tejföl
- 2 ek liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Lebbencs leves
Hozzávalók:
- 25 dkg lebbencstészta
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
- friss, vagy szárított petrezselyem zöld