Ebben a receptgyűjteményben megtalálod a legkiválóbb házi kenyér recepteket, amelyek garantáltan lenyűgözik a családot és barátokat. Az otthon sütött kenyér készítése nemcsak ízletes eredményt hoz, de magában hordozza a gondoskodás és szeretet erejét is.
Legyen szó gyors bögrés kenyérről, krumplis kenyérről vagy éppen sokmagvas kenyérről, ezek a receptek segítségedre lesznek abban, hogy könnyedén elkészítsd a saját friss kenyeredet a kényelmes otthoni környezetben.
Tedd próbára a kreativitásodat és örülj annak a melegségnek és boldogságnak, amit az otthon sütött kenyér nyújt.
1. Házi ropogós bögrés kenyér
Hozzávalók:
- 4 csésze liszt a csésze 2,5 dl-es (kenyérliszt, teljes kiőrlésű, Graham, rozs stb. ízlés szerint vegyítve)
- 1 teáskanál porélesztő
- 2 teáskanál só
- 2 csésze víz
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 2 kk só
- 2 dkg friss élesztő
- 4 dl langyos víz
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Rozsos kenyér
Hozzávalók:
- 40 dkg BL80-as fehér kenyér liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 1 csapott evőkanálnyi cukor
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Zürichi kenyér
Hozzávalók:
Kovász:
- 20 dkg liszt
- 3 g élesztő
- 130 g víz
- 17 g aktív kovász
Tésztához:
- a kész kovász
- 30 dkg liszt
- 170 g víz
- 20 g szobahőmérsékletű vaj
- 8 g élesztő
- 10 g só
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Rusztikus krumplis kenyér
Hozzávalók:
Öreg tésztához:
- 15 dkg kenyérliszt (BL80)
- 0,3 dkg friss élesztő
- 0,9 dl víz
Kenyérhez:
- 20 dkg megfőtt, áttört krumpli (3 kisebb darab)
- a fenti összes öregtészta
- 50 dkg kenyérliszt (BL80)
- 1 púpos tk só
- 1 dkg friss élesztő
- 2,4 dl krumpli főzőlé
A recept ide kattintva folytatódik!
6. Tönkölybúzalisztes kenyér
Hozzávalók:
- 150 g aktív kovász
- 200 ml víz
- 350 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
- 1 ek olívaolaj
- 3 tk só
- magok (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)
A recept ide kattintva folytatódik!
7. Sokmagvas kenyér
Hozzávalók:
- 300 g aktív kovász
- 400 ml víz
- 700 g kenyérliszt BL 80
- 2 ek őrölt kömény
- 3 ek olívaolaj
- 3 tk só
- 2 ek lenmag
- 2 ek tökmag
- 2 ek köménymag
- 2 ek szezámmag