Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér recept

DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kenyérliszt (BL 80)
    • 2 kk só
    • 2 dkg friss élesztő
    • 4 dl langyos víz

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyhapulton 12 órát hagyjuk pihenni.

    Ezután lisztes kézzel elkezdjük az edényben átforgatni, közben az edény falát is meghintjük liszttel. Hagyjuk további 30 percet kelni.

    Addig előmelegítjük a sütőt 250 fokra (nálam ez a maximum) benne a sütésre előkészített jénaival együtt. Ha letelt a fél óra és a sütő elérte a hőfokot, a jénait kiemeljük a sütőből, kikenjük vékonyan olajjal, meghintjük liszttel és belefordítjuk a tésztát. Ráfordítjuk a jénai tetejét.

    A sütőbe helyezve 10 percet sütjük alul-felül sütéssel a maximum hőfokon, majd csökkentjük 200 fokra a hőmérsékletet.
    Amikor betesszük a kenyeret a sütőbe, egy vízzel teli tálkát is helyezünk a sütő aljába. 35 perc után eltávolítjuk a jénai fedelét és további 15 percet még sütjük.

    Legvégül óvatosan kiemeljük a kenyeret a tálból és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A dnk, avagy dagasztás nélküli kenyér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 188 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 0,6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá