Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tönkölybúzalisztes kenyér recept

Tönkölybúzalisztes kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g aktív kovász
    • 200 ml víz
    • 350 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 tk só
    • magok (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)

    Elkészítése:

    Az aktív kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az átszitált lisztet és az olajat, és gyorsan összekeverjük. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd hozzáadjuk a magokat (mindegyikből kb. 1 marokkal). Alaposan átdolgozzuk, és letakarva hagyjuk állni 3 órát. Ezután hozzáadjuk a sót, és újra átdagasztjuk, kelesztőtálba tesszük, és újabb 3 órát hagyjuk kelni.

    A sütőt bekapcsoljuk, aljába egy fazék vizet rakunk, és betesszük a sütőedényt is a tetejével együtt. A megkelt kenyeret óvatosan átrakjuk a forró edénybe, lekenjük hideg vízzel, és megszórjuk szezámmaggal.

    Letakarjuk a forró tetővel, és 230°C-on sütjük 15 percet. Ezután lehúzzuk a fokot 210°C-ra, és 10 percet sütjük, majd 200°C-on már fedő nélkül további 25 percet sütjük.

    Ha elkészült a kenyér, hideg vízzel lekenjük, és rácson hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá