Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg felsál
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 evőkanál olaj
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 dkg zsír
    • 5 mokkacukor
    • 4 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • szemes bors
    • 2 babérlevél
    • ecet
    • mustár
    • kevés citromhéj

    Elkészítés:
    A karikákra vágott zöldségeket és a hagymát annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és sóval, borssal, citromhéjjal, babérlevéllel meg ecettel ízesítve puhára főzzük. Ezt a kihűlt páclevet a lehártyázott húsra öntjük, és a hűtőszekrényben 1-2 napig állni hagyjuk, a húst a páclében többször megforgatjuk. Párolás előtt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, az olajban megforgatjuk, megsózzuk, és egy kevés páclével puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük és megpirítjuk a leszűrt zöldségeket meg a cukrot, a liszttel meghintjük, majd tovább pirítva, az átszűrt páclével engedjük fel. (Még zamatosabb, ha a cukrot külön megpirítjuk, egy kevés páclével simára forraljuk, és a mártáshoz öntjük.) A mártást áttörjük, bőven megtejfölözzük, és a húst visszatéve pár percig forraljuk. Zsemlegombóccal körítve tálaljuk. (Még finomabb a páclé, ha egy kevés vörösbort is öntünk bele.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá