Hozzávalók:
Elkészítés:
A karikákra vágott zöldségeket és a hagymát annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és sóval, borssal, citromhéjjal, babérlevéllel meg ecettel ízesítve puhára főzzük. Ezt a kihűlt páclevet a lehártyázott húsra öntjük, és a hűtőszekrényben 1-2 napig állni hagyjuk, a húst a páclében többször megforgatjuk. Párolás előtt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, az olajban megforgatjuk, megsózzuk, és egy kevés páclével puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük és megpirítjuk a leszűrt zöldségeket meg a cukrot, a liszttel meghintjük, majd tovább pirítva, az átszűrt páclével engedjük fel. (Még zamatosabb, ha a cukrot külön megpirítjuk, egy kevés páclével simára forraljuk, és a mártáshoz öntjük.) A mártást áttörjük, bőven megtejfölözzük, és a húst visszatéve pár percig forraljuk. Zsemlegombóccal körítve tálaljuk. (Még finomabb a páclé, ha egy kevés vörösbort is öntünk bele.)