Tejfölös nyúlpaprikás recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg nyúlhús
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 3 dl vörösbor
- 1 csapott ek finomliszt
- só, bors, őrölt fűszerkömény, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.
A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.
Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog.
Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel.
Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt 2 – 2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort, és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.
A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.
Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »