Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szekszárdi vaddisznó pörkölt recept

Szekszárdi vaddisznó pörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vaddisznó comb
    • 15 dkg erdei gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl jó minőségű száraz vörösbor
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek őrölt pirospaprika
    • 1-2 db babérlevél
    • csipet egész kömény
    • csipet majoránna
    • őrölt bors
    • áfonyadzsem

    Elkészítése:
    A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félre tesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát összekeverjük majd jöhet az apró kockára vágott hús amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd belekerül a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek. A legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt puhára pároljuk. Egy órai párolás után beletesszük a tisztított, mosott, összevágott gombát. Készre főzzük.
    Vajas galuskával, áfonyadzsemmel kínáljuk.
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá