Szekszárdi vaddisznó pörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznó comb
  • 15 dkg erdei gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl jó minőségű száraz vörösbor
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1-2 db babérlevél
  • csipet egész kömény
  • csipet majoránna
  • őrölt bors
  • áfonyadzsem

Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félre tesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát összekeverjük majd jöhet az apró kockára vágott hús amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd belekerül a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek. A legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt puhára pároljuk. Egy órai párolás után beletesszük a tisztított, mosott, összevágott gombát. Készre főzzük.
Vajas galuskával, áfonyadzsemmel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!