Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal recept

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg őzgerinc
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 kk frissen őrölt bors és 8 szem egész
    • 3 ág kakukkfű
    • 2 tk dijoni mustár
    • 1 dl olaj
    • 1 tk borókabogyó
    • 1-2 dl száraz vörösbor
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 60 dkg zöldbab a körethez ( mirelit), a hosszú fajtából

    Elkészítése:

    Az őzgerincet egészben meg kell mosni, papírszalvétával leszárítani, majd vékony füstölt szalonna csíkokkal a húsos részt megtűzdelni, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesíteni, meglocsolni 1 deci olajjal és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácolni.

    A csontos húst egy nap többször forgassuk át. Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet, egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort és alufóliával lefedve, 180 C-fokos sütőben, pároljuk félpuhára.

    Végül vegyük le róla a fóliát és a forró sütőben süsük pirosra. kb 3 óra kell neki, mire elkészül. A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk,borsozzuk, és folyékony margarinnal locsoljuk meg.

    A húst lefejtem a csontról, szeletelem és a zöldbabos körettel kínálom.

    Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá