Hozzávalók:
Elkészítése:
Az őzgerincet egészben meg kell mosni, papírszalvétával leszárítani, majd vékony füstölt szalonna csíkokkal a húsos részt megtűzdelni, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesíteni, meglocsolni 1 deci olajjal és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácolni.
A csontos húst egy nap többször forgassuk át. Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet, egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort és alufóliával lefedve, 180 C-fokos sütőben, pároljuk félpuhára.
Végül vegyük le róla a fóliát és a forró sütőben süsük pirosra. kb 3 óra kell neki, mire elkészül. A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk,borsozzuk, és folyékony margarinnal locsoljuk meg.
A húst lefejtem a csontról, szeletelem és a zöldbabos körettel kínálom.
Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.