Római tálban sült zöldfűszeres nyúlcomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 nyúlcomb
- zöld fűszerek vegyesen (majoránna, tárkony, rozmaring, kakukkfű)
- só, bors
- olíva olaj
- fokhagyma
- hagyma
- paradicsom
A mártáshoz:
- gomba
- 1-2 fej hagyma
- tejszín
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat jól besózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal majd hozzáadjuk a tetszés szerinti fűszereket valamint a fokhagymát.
Egy éjszakára, lefedve a hűtőben tároljuk. A római tálat egy nappal korábban vízbe állítjuk.
A húsok sütéséhez kb. 2 órára van szükség. A római tálba helyezzük a nyulat és hozzáöntjük a páchoz használt olajat és fűszereket is.
Tegyük bele a fokhagymát némi paradicsomot és karikázott vöröshagymát is. A sütést hideg sütőben kezdtem. Miközben sül a hús, elkészíthetjük a köretet illetve a mártást is.
A gombákat megmossuk, megszárítjuk. Serpenyőben vajon vagy kevés olíva olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát, ehhez adjuk a gombát, amit sózunk-borsozunk.
Nagyjából 10 perc alatt megpárolódik, vagy megpirul. Öntsük hozzá a tejszínt és néhány percig forraljuk.
A húst miután megpuhult fedő nélkül is pirítsuk át. Közben a visszamaradt zsiradékkal locsolgassuk.