Római tálban sült zöldfűszeres nyúlcomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 nyúlcomb
- zöld fűszerek vegyesen (majoránna, tárkony, rozmaring, kakukkfű)
- só, bors
- olíva olaj
- fokhagyma
- hagyma
- paradicsom
A mártáshoz:
- gomba
- 1-2 fej hagyma
- tejszín
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat jól besózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal majd hozzáadjuk a tetszés szerinti fűszereket valamint a fokhagymát.
Egy éjszakára, lefedve a hűtőben tároljuk. A római tálat egy nappal korábban vízbe állítjuk.
A húsok sütéséhez kb. 2 órára van szükség. A római tálba helyezzük a nyulat és hozzáöntjük a páchoz használt olajat és fűszereket is.
Tegyük bele a fokhagymát némi paradicsomot és karikázott vöröshagymát is. A sütést hideg sütőben kezdtem. Miközben sül a hús, elkészíthetjük a köretet illetve a mártást is.
A gombákat megmossuk, megszárítjuk. Serpenyőben vajon vagy kevés olíva olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát, ehhez adjuk a gombát, amit sózunk-borsozunk.
Nagyjából 10 perc alatt megpárolódik, vagy megpirul. Öntsük hozzá a tejszínt és néhány percig forraljuk.
A húst miután megpuhult fedő nélkül is pirítsuk át. Közben a visszamaradt zsiradékkal locsolgassuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »