Nyúlsült recept

Hozzávalók:
- 4 db nyúlcomb
- só, bors
- szárított csombor ( nyáron friss)
- néhány tárkonylevél
- egy nagy fej hagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
Elkészítése:
Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.
Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral,tárkonnyal megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.
Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Köretként lila káposztát és héjában sült krumplit kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »