Nyúlsült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nyúlsült

Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • só, bors
  • szárított csombor ( nyáron friss)
  • néhány tárkonylevél
  • egy nagy fej hagyma
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egy diónyi vaj

Elkészítése:

Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.

Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral,tárkonnyal megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.

Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Köretként lila káposztát és héjában sült krumplit kínáltam.