Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyúlfasírt recept

Nyúlfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg nyúlhús darálva, az egész nyúl húsos része felhasználható (annál finomabb)
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 zöld kaliforniai paprika
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 20 dkg bármilyen sajt (annál jobb, minél többféle van benne)
    • 4 evőkanál tejföl
    • petrezselyemzöld ízlés szerint (elhagyható, ha valaki nem szereti)
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 20-25 dkg zsemlemorzsa
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a tepsi aljára és a locsoláshoz

    Elkészítése:

    A húst ledaráljuk.

    A paprikákat a sajtot és a petrezselymet minél apróbb darabokra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk a hússal, az olaj kivételével.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, meglocsoljuk olajjal, majd a húsból közepes fasírtokat formázunk és sorban lerakjuk a tepsibe helyet hagyva közöttük, majd a tetejét vékonyan meglocsoljuk olajjal. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és közepes hőfokon megsütjük.

    Aki pirosabban szereti, az az utolsó 10 percben leveheti a fóliát, de szaftosabb marad ha nincs agyon sütve.

    Nekem ennyi mennyiségből kb 20-30 gombóc lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá