Nyúlfasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúlhús darálva, az egész nyúl húsos része felhasználható (annál finomabb)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg bármilyen sajt (annál jobb, minél többféle van benne)
  • 4 evőkanál tejföl
  • petrezselyemzöld ízlés szerint (elhagyható, ha valaki nem szereti)
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 20-25 dkg zsemlemorzsa
  • 4 egész tojás
  • olaj a tepsi aljára és a locsoláshoz

Elkészítése:

A húst ledaráljuk.

A paprikákat a sajtot és a petrezselymet minél apróbb darabokra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk a hússal, az olaj kivételével.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, meglocsoljuk olajjal, majd a húsból közepes fasírtokat formázunk és sorban lerakjuk a tepsibe helyet hagyva közöttük, majd a tetejét vékonyan meglocsoljuk olajjal. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és közepes hőfokon megsütjük.

Aki pirosabban szereti, az az utolsó 10 percben leveheti a fóliát, de szaftosabb marad ha nincs agyon sütve.

Nekem ennyi mennyiségből kb 20-30 gombóc lett.