Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyúl tepsiben sütve, fűszeres sült almával recept

Nyúl tepsiben sütve, fűszeres sült almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész nyúl megnyúzva, kizsigerelve
    • 4 alma
    • 3 nagyobb hagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej fokhagyma
    • őrölt bors
    • 3 ek étolaj
    • néhány szál rozmaring
    • kakukkfű
    • pár levél zsálya

    Elkészítése:

    A hasánál szétnyitott nyúl húsát megtűzdeltem fokhagymagerezdekkel. Mindegyik húsos részbe került belőle, a combokba, a gerinc mellé. Ezután kívül-belül megsóztam, megborsoztam, majd hűtőbe tettem egész éjszakára.

    Másnap a nyúl húsát beolajoztam, és bedörzsöltem a felaprított zöld fűszerek keverékével. Az almákat kettévágtam, a magházukat eltávolítottam, a hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam.

    A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágtam, majd a tepsi aljára terített hagymakarikákra fektettem. Erre raktam a nyulat, mellé a félbevágott almákat héjával felfelé, és a tepsit alufóliával beborítva sütőbe tettem.

    Egy órán keresztül sült fólia alatt, majd a fóliát levéve, a közben felszaporodott lével meglocsoltam a nyulat. Rövid ideig még sült fólia nélkül, és mikor porhanyósra sült a nyúlhús, tálalható volt.

    Az alma, amiben megjelent az összes fűszer, a füstölt szalonna íze, valamint a sült hagyma is kitűnő köretként funkcionált, de lett készítve mellé petrezselymes rizs, valamint tört krumpli is.

    A nyúl tepsiben sütve, fűszeres sült almával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 154 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá