Mustáros tavaszi nyúlragu recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús (egész házi nyúl)
- 20 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 25 dkg csiperke gomba
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 3 kiskanál mustárpor vagy mustár
- 1 evőkanál pikáns mustár
- 2 kiskanál áfonya lekvár vagy más savanykás lekvár
Sűrítéshez:
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál mustárpor vagy mustár
- 1 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg tejszínes krémsajt
Elkészítése:
A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg.
A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsíron a húsdarabokat pirítsuk körbe, hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.
Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a 3 kiskanál mustárport a pikáns mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával. Tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.
Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót. Ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.
Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.
Az étkezési keményítőt és mustárport keverjük simára 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.
Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »