Mustáros tavaszi nyúlragu recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús (egész házi nyúl)
- 20 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 25 dkg csiperke gomba
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 3 kiskanál mustárpor vagy mustár
- 1 evőkanál pikáns mustár
- 2 kiskanál áfonya lekvár vagy más savanykás lekvár
Sűrítéshez:
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál mustárpor vagy mustár
- 1 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg tejszínes krémsajt
Elkészítése:
A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg.
A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsíron a húsdarabokat pirítsuk körbe, hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.
Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a 3 kiskanál mustárport a pikáns mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával. Tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.
Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót. Ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.
Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.
Az étkezési keményítőt és mustárport keverjük simára 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.
Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.