Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsófia szelet recept

Zsófia szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 0,5 dl (lm) tej
    • 12 dkg puha (lm) vaj
    • 6 ek barna cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek (gm) liszt
    • 1 púpozott tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 csomag őrölt fehér étkezési zselatin
    • 3 ek eperlekvár
    • 1,5 kg eper
    • 25 dkg (lm) túró
    • 4 dl (lm) tejszín

    Elkészítése:

    A tejet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem teszem vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.

    A vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is alaposan kikeverjük. Mehet bele a visszahűlt csokoládés tej.

    A lisztben eloszlatjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és apránként a tojásos, csokis masszához kavarjuk, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

    Ha a sütemény alap kihűlt, a tetejét megkenjük az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel – a száras részével lefele – szoroson egymás mellé helyezve eloszlatjuk a tortalap tetején.

    A habtejszínből kemény habot verünk, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével összetörjük, és ezt is a habtejszínhez adjuk.

    A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, és ezt is belekeverjük a tejszínes masszába, majd eloszlatjuk az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, de igazán másnap lesz finom.

    Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.

    Jó nassolást!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá