Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösbársony torta recept

Vörösbársony torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • csipet só
    • 10 dkg liszt
    • 1 ek sötét kakaópor
    • 1 ek piros ételszínező
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 10 dkg porcukor
    • 2,5 dl tejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag expressz habfixáló
    • 1 citrom leve

    A tetejére:

    • 2 ek reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a fele cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját is kikeverjük a másik fele cukorral habosra.

    A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásos masszába óvatosan, majd a színezéket is hozzáadjuk. Szép sima masszává keverjük, míg bíborvörös tésztát kapunk.

    Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük alsó-felső sütésen elektromos sütőben, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lappá.

    A krém hozzávalóit egy tálba összemérjük, kivéve a tejszínt, melyet külön habbá verünk a fixálóval, majd géppel közepes fokozaton a krémsajttal és a cukorral krémesre habosítjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és citromlevet csavarunk bele. Sima krémet kapunk, mellyel megkenjük a lapokat, a tetejét, és az oldalát a tortának.

    Reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét, behűtve, szeletelve kínáljuk.

    A vörösbársony torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 315 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá