Vörösbársony torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek sötét kakaópor
  • 1 ek piros ételszínező
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag expressz habfixáló
  • 1 citrom leve

A tetejére:

  • 2 ek reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjét a fele cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját is kikeverjük a másik fele cukorral habosra.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásos masszába óvatosan, majd a színezéket is hozzáadjuk. Szép sima masszává keverjük, míg bíborvörös tésztát kapunk.

Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük alsó-felső sütésen elektromos sütőben, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lappá.

A krém hozzávalóit egy tálba összemérjük, kivéve a tejszínt, melyet külön habbá verünk a fixálóval, majd géppel közepes fokozaton a krémsajttal és a cukorral krémesre habosítjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és citromlevet csavarunk bele. Sima krémet kapunk, mellyel megkenjük a lapokat, a tetejét, és az oldalát a tortának.

Reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét, behűtve, szeletelve kínáljuk.