Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörös bársony torta recept

Vörös bársony torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg liszt
    • 22 dkg cukor
    • 22 dkg vaj v. margarin
    • 2 ek kakaó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 1 kanál piros ételfesték /folyékony/

    Krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 250 ml tejszín

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.

    A lágy vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a tojásokat, ezzel is keverjük két-három percig, majd a tejfölt és az ételfestéket is hozzáadjuk. A lisztes keveréket két részben adjuk hozzá, óvatosan összeforgatjuk. Nem lesz olyan lágy a tésztánk, mint a piskóta.

    Egy 26 cm tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 170 fokos sütőbe 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A túrót a mascarponével jól elkeverjük (én botmixerrel egyneműsítettem), hozzáadjuk a felvert tejszínt, a cukrot (ízlés szerint lehet több is), és jól összekeverjük.

    A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Egy-egy rész krém kerül a lapok közé. Igyekezzünk egyenletesen elsimítani. Egy rész krémmel pedig bevonjuk a tortát, kevés krémet hagyva a díszítésre, aminek csak a fantáziánk szab határt.

    Tipp:

    Jó szívvel ajánlom kezdő sütögetőknek is, mert ez egy különleges torta, de nagyon egyszerű elkészíteni.

    A vörös bársony torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 313 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá