Vörös bársony torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 22 dkg vaj v. margarin
  • 2 ek kakaó
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só
  • 1 kanál piros ételfesték /folyékony/

Krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml tejszín

Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.

A lágy vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a tojásokat, ezzel is keverjük két-három percig, majd a tejfölt és az ételfestéket is hozzáadjuk. A lisztes keveréket két részben adjuk hozzá, óvatosan összeforgatjuk. Nem lesz olyan lágy a tésztánk, mint a piskóta.

Egy 26 cm tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 170 fokos sütőbe 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A túrót a mascarponével jól elkeverjük (én botmixerrel egyneműsítettem), hozzáadjuk a felvert tejszínt, a cukrot (ízlés szerint lehet több is), és jól összekeverjük.

A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Egy-egy rész krém kerül a lapok közé. Igyekezzünk egyenletesen elsimítani. Egy rész krémmel pedig bevonjuk a tortát, kevés krémet hagyva a díszítésre, aminek csak a fantáziánk szab határt.

Tipp:

Jó szívvel ajánlom kezdő sütögetőknek is, mert ez egy különleges torta, de nagyon egyszerű elkészíteni.