Villámsüti recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg finomliszt
- 2x 1 csomag puding (nálunk vanília és csoki)
- 2x 3,5 dl tej
- 2x 3 ek cukor
- Ízlés szerint valami a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzá mérjük a cukrot. Nem kell szétválasztani fehérjére és sárgájára.
Gépi habverővel addig keverjük, míg szép fényes krémet nem kapunk. Ekkor beleszitáljuk a lisztet. Nem hagytam ki a sütőport, nem kell bele.
Sütőpapíros tortaformába öntjük, (nekem 24 cm.es, mert laposat akartam)és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Míg kihűl, elkészíthetjük az első pudingot. Ha a piskóta már csak éppen langyos, húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, majd a tésztát tegyük vissza a kapcsos formába. Kanalazzuk rá az első pudingot, és hagyjuk dermedni.
Főzzük meg a másodikat is, és ha már nem marad az ujjunk a torában, akkor simítsuk rá a második réteget is.
Hagyjuk teljesen megszilárdulni, és díszítsük kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »