Túrós narancstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 közepes narancs
- 250 ml habtejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 250 g tehéntúró
- 300 g joghurt
- 6 ek cukor
- 20 g zselatin
- 100 ml víz
- 1 narancsból nyert narancslé
- 18 db babapiskóta
- 2 közepes banán
Elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert habtejszínnel.
A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával.
A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza egy harmadát óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer.
Az utolsó harmad túrós masszát áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpackkal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpackot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »