Túrós narancstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 közepes narancs
  • 250 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 250 g tehéntúró
  • 300 g joghurt
  • 6 ek cukor
  • 20 g zselatin
  • 100 ml víz
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 18 db babapiskóta
  • 2 közepes banán

Elkészítése:

A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.

A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert habtejszínnel.

A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával.

A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza egy harmadát óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer.

Az utolsó harmad túrós masszát áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpackkal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.

Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpackot.