Túrótorta meggytetővel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Alap (nálunk brownie, de lehet sima piskóta is, keksz-vaj keveréke…stb):
- 75 g étcsokoládé
- 80 g vaj
- 165 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g finomliszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- vanília ízlés szerint (ez lehet paszta vagy őrlemény is)
- 1 citrom héja
- 50 dkg krémes túró
Tetejére:
- 25 dkg fagyasztott meggy
- 1,2 dl víz
- 2 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A laphoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd félretesszük.
A tojásokat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül a csokis keveréket forgatjuk bele.
A masszát kapcsos, sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Amikor kihűlt a lap, akkor elkészítjük a krémet. A tejszínt majdnem keményre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagát a krémnek és az egészet stabil krémmé keverjük.
A hideg brownie alapot egy lapos tányérra, tortakartonra vagy tálalóra tesszük, köré tesszük a tortakarikát és belekanalazzuk a krémet és elegyengetjük, majd betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a meggyes réteget a tetejére. A meggyet egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot és a víz felét, majd felforraljuk. Kb 5 percig forraljuk. Közben a maradék vízben elkeverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a meggyhez és besűrítjük vele. Sűrűn kevergetve langyosra hűtjük, majd a jól lehűtött túrós krémre kanalazzuk.
Tálalás előtt jól hűtsük le.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »