Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrótorta meggytetővel recept

Túrótorta meggytetővel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Alap (nálunk brownie, de lehet sima piskóta is, keksz-vaj keveréke…stb):

    • 75 g étcsokoládé
    • 80 g vaj
    • 165 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g finomliszt
    • 20 g cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg porcukor
    • vanília ízlés szerint (ez lehet paszta vagy őrlemény is)
    • 1 citrom héja
    • 50 dkg krémes túró

    Tetejére:

    • 25 dkg fagyasztott meggy
    • 1,2 dl víz
    • 2 ek cukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A laphoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd félretesszük.

    A tojásokat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül a csokis keveréket forgatjuk bele.

    A masszát kapcsos, sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Amikor kihűlt a lap, akkor elkészítjük a krémet. A tejszínt majdnem keményre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagát a krémnek és az egészet stabil krémmé keverjük.

    A hideg brownie alapot egy lapos tányérra, tortakartonra vagy tálalóra tesszük, köré tesszük a tortakarikát és belekanalazzuk a krémet és elegyengetjük, majd betesszük a hűtőbe.

    Elkészítjük a meggyes réteget a tetejére. A meggyet egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot és a víz felét, majd felforraljuk. Kb 5 percig forraljuk. Közben a maradék vízben elkeverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a meggyhez és besűrítjük vele. Sűrűn kevergetve langyosra hűtjük, majd a jól lehűtött túrós krémre kanalazzuk.

    Tálalás előtt jól hűtsük le.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá