Túrótorta meggytetővel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrótorta meggytetővel

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Alap (nálunk brownie, de lehet sima piskóta is, keksz-vaj keveréke…stb):

  • 75 g étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g finomliszt
  • 20 g cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • vanília ízlés szerint (ez lehet paszta vagy őrlemény is)
  • 1 citrom héja
  • 50 dkg krémes túró

Tetejére:

  • 25 dkg fagyasztott meggy
  • 1,2 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A laphoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd félretesszük.

A tojásokat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül a csokis keveréket forgatjuk bele.

A masszát kapcsos, sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Amikor kihűlt a lap, akkor elkészítjük a krémet. A tejszínt majdnem keményre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagát a krémnek és az egészet stabil krémmé keverjük.

A hideg brownie alapot egy lapos tányérra, tortakartonra vagy tálalóra tesszük, köré tesszük a tortakarikát és belekanalazzuk a krémet és elegyengetjük, majd betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a meggyes réteget a tetejére. A meggyet egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot és a víz felét, majd felforraljuk. Kb 5 percig forraljuk. Közben a maradék vízben elkeverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a meggyhez és besűrítjük vele. Sűrűn kevergetve langyosra hűtjük, majd a jól lehűtött túrós krémre kanalazzuk.

Tálalás előtt jól hűtsük le.