Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Alap (nálunk brownie, de lehet sima piskóta is, keksz-vaj keveréke…stb):
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A laphoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd félretesszük.
A tojásokat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül a csokis keveréket forgatjuk bele.
A masszát kapcsos, sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Amikor kihűlt a lap, akkor elkészítjük a krémet. A tejszínt majdnem keményre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagát a krémnek és az egészet stabil krémmé keverjük.
A hideg brownie alapot egy lapos tányérra, tortakartonra vagy tálalóra tesszük, köré tesszük a tortakarikát és belekanalazzuk a krémet és elegyengetjük, majd betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a meggyes réteget a tetejére. A meggyet egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot és a víz felét, majd felforraljuk. Kb 5 percig forraljuk. Közben a maradék vízben elkeverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a meggyhez és besűrítjük vele. Sűrűn kevergetve langyosra hűtjük, majd a jól lehűtött túrós krémre kanalazzuk.
Tálalás előtt jól hűtsük le.