Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróhabos pavlova recept

Túróhabos pavlova
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 35 dkg porcukor (ahány  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
    • 2,5 teáskanál ecet (1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz fél teáskanál ecetet számoljunk)

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1/2 cs sütőpor

    Túróhabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
    • 1 dl tej
    • 30 dkg túró
    • 1 rúd vanília közepe
    • 15 dkg cukor
    • 3 dl tejszín

    Tetejére:

    • málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.

    Ezután sütőpapírra, szilikonosról tökéletesen lejön, simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen.

    A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.

    Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.

    A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

    A sárgákhoz adjuk a többi hozzávalót, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon megsütjük.

    Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.

    Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá