Túróhabos pavlova

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túróhabos pavlova

Hozzávalók:
Habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor (ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
  • 2,5 teáskanál ecet (1 tojáshoz fél teáskanál ecetet számoljunk)

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

Túróhabhoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
  • 1 dl tej
  • 30 dkg túró
  • 1 rúd vanília közepe
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tejszín

Tetejére:

  • málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs

Elkészítése:

A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.

Ezután sütőpapírra, szilikonosról tökéletesen lejön, simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen.

A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.

Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.

A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgákhoz adjuk a többi hozzávalót, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.

Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!