Hozzávalók:
Habhoz:
Piskótához:
Túróhabhoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
Ezután sütőpapírra, szilikonosról tökéletesen lejön, simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen.
A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákhoz adjuk a többi hozzávalót, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!