Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Trüffel krém torta recept

Trüffel krém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 4 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    A trüffel krémhez:

    • 3 dl habtejszín (legalább 30% zsírtartalmú legyen)
    • 30 dkg étcsokoládé (min 40% kakaótartalmú)

    A vajas krémhez:

    • 20 dkg puha vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaó

    Elkészítése:

    A kakaós piskótát a megszokott módon összeállítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Miután kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.

    A trüffel krémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, majd mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém hidegen megszilárdul, akkor jól sikerült. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük. Amikor beszeretnénk tölteni a tortánkba, 10 percig tartsuk szobahőmérsékleten, hogy kenhető (nem folyós!) legyen. Nagyon fontos ennél a krémnél, hogy pontosan mérjük ki az alapanyagokat, különben nem a megfelelő állagú trüffelt kapjuk.

    A vajas krémhez a vajat addig keverjük gépi habverővel, míg szép sima lesz. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és alaposan kikeverjük. Végül mehet bele a kakaópor vagy ételfesték. Legalább 10 percig keverjük a gépi habverő legmagasabb fokozatán, hogy igazán jó minőségű krémet kapjunk. A kimaradó krém fagyasztva 3 hónapig áll el.

    Végül összeállítjuk a tortát: a trüffel krémet megfelezzük és a lapok közé kenjük. A tortánkat a vajas krémmel bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá