Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tömör csokis-meggyes torta recept

Tömör csokis-meggyes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kekszes alap:

    • 21 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 3,5 dkg kakaópor

    Meggy dzsemhez:

    • 60 dkg meggy
    • 30 dkg cukor

    Krém:

    • 50 dkg étcsokoládé (50%)
    • 50 dkg sűrített tej
    • 33 dkg tejszín

    Elkészítése:

    Először a kekszes alapot készítjük el, ehhez a vajból most csak 16 dkg-ot használunk fel, a többit félretesszük.
    A 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a csipet sót és 1 ek vizet. Jól összegyúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.

    Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen szűrjük le és csak a sűrű meggyet használjuk.

    Ha elkészült a kekszünk, hagyjuk kihűlni és a maradék 5 dkg vajat olvasszuk meg.

    A kekszet összetörjük és a vajjal összekeverjük. Belenyomkodjuk 8 db mini (8 cm átmérőjű) tortaforma aljába.

    A krémhez a csokoládét olvasszuk fel.

    A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük bele a sűrített tejszínt, majd csurgassuk bele folytonos keverés mellet az olvadt, de nem forró csokoládét.

    A tortaformát félig töltsük meg a csokis krémmel és a közepébe tegyünk 2 evőkanálnyi (vagy amennyi jólesik) meggylekvárt, és végül fedjük be újabb csokis krémmel.

    Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára tálalás előtt.

    Tipp:

    Ez a tömény csokoládés bomba még egy csokiimádónak is nagy falat! De hát ki akar csoki nélkül élni?? :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá