Hozzávalók:
Kekszes alap:
Meggy dzsemhez:
Krém:
Elkészítése:
Először a kekszes alapot készítjük el, ehhez a vajból most csak 16 dkg-ot használunk fel, a többit félretesszük.
A 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a csipet sót és 1 ek vizet. Jól összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen szűrjük le és csak a sűrű meggyet használjuk.
Ha elkészült a kekszünk, hagyjuk kihűlni és a maradék 5 dkg vajat olvasszuk meg.
A kekszet összetörjük és a vajjal összekeverjük. Belenyomkodjuk 8 db mini (8 cm átmérőjű) tortaforma aljába.
A krémhez a csokoládét olvasszuk fel.
A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük bele a sűrített tejszínt, majd csurgassuk bele folytonos keverés mellet az olvadt, de nem forró csokoládét.
A tortaformát félig töltsük meg a csokis krémmel és a közepébe tegyünk 2 evőkanálnyi (vagy amennyi jólesik) meggylekvárt, és végül fedjük be újabb csokis krémmel.
Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára tálalás előtt.
Ez a tömény csokoládés bomba még egy csokiimádónak is nagy falat! De hát ki akar csoki nélkül élni?? :)